Serena Williamsová sa pobije o titul v Istanbule s Ruskou Šarapovovou

27.10.2012 Celý región

Istanbul 27. októbra (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová sa stala prvou finalistkou šampionátu WTA Tour v Istanbule (dotácia 4,9 milióna dolárov), keď v sobotňajšom semifinále deklasovala Poľku Agnieszku Radwaňskú 6:2, 6:1. O titul na prestížnom podujatí bude bojovať s Ruskou Mariou Šarapovovou, ktorá v druhom semifinále vyradila svetovú jednotku Victoriu Azarenkovú z Bieloruska 6:4 a 6:2.

Američanka vstúpila do zápasu dobre a vzala súperke podanie, potom však prehrala čistou hrou svoj vlastný servis. Od stavu 2:2 však už v prvom sete nedovolila svetovej štvorke nič a jej dominancia bola v druhom sete ešte výraznejšie. Víťazka tohtoročného Wimbledonu, US Open aj olympijského turnaja ho vyhrala 6:1 a celý zápas za 62 minút. Na šampionáte WTA si Williamsová zahrá už piate finále, v rokoch 2001 a 2009 vyhrala, v rokoch 2002 a 2004 v nich ťahala za kratší koniec.

"Finále bude posledný zápas roka. Victoria aj Maria tu hrajú najlepší tenis v tomto roku, preto sa už na zápas veľmi teším," povedala turnajová trojka pred nedeľňajším finále.

"Serena hrá v druhej polovici sezóny výborný tenis. Aj zajtra bude chcieť určite vyhrať. No ale o to isté budem bojovať aj ja," povedala Šarapovová po stretnutí.

dvojhra - semifinále:

Serena Williamsová (3-USA) - Agnieszka Radwaňská (4-Poľ.) 6:2, 6:1
Maria Šarapovová (2-Rus.) - Victoria Azarenková (1-Biel.) 6:4, 6:2
 

Vyberte región